دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۳

در نخستین نشست مجازی کتابخانه های عمومی استان فارس به مناسبت هفته پژوهش؛

تجربه های سه کتابدار فارس در حوزه حمایت کتابخانه ها از کسب و کارهای کوچک ارائه شد

نشست مجازی «حمایت کتابخانه‌ها از کسب و کارهای کوچک

به مناسبت هفته پژوهش، نخستین مرحله نشست مجازی «حمایت کتابخانه‌ها از کسب و کارهای کوچک» در فارس برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس، همزمان با هفته پژوهش نشست مجازی «حمایت کتابخانه‌ها از کسب و کارهای کوچک، راهکارها و تجربه‌های موفق» به میزبانی استان فارس برگزار شد. در نخستین نشست از این طرح، سه کتابدار کتابخانه های عمومی فارس به ارائه راهکارها و تجربیات موفق خود در زمینه حمایت از مشاغل خرد پرداختند.

محمد اسلامی نژاد، کارشناس مسئول آمار، پژوهش و برنامه‌ریزی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان فارس در ابتدای این جلسه گفت: کتابخانه‌ها از خدمات سنتی خود فاصله گرفتند و خدمات کلاسیک تنها خدمتی نیست که در کتابخانه‌ها ارائه می‌شود. باید در مسیری قدم برداشت که بتوان خدمات دقیق‌تر و جدیدتر ارائه کرد.

اسلامی نژاد افزود: نهاد کتابخانه های عمومی کشور از چند سال گذشته به صورت جدی در حوزه کسب و کار وارد شده و دو رویداد بین‌المللی با این موضوع برگزار کرده است. در ادامه این همایش‌ها، در سال جاری، مدرسه تابستانی خواندن برگزار شد که ۵ نماینده از استان فارس در این رویداد شرکت کردند.

در ادامه لیلا خادمیان، مسئول کتابخانه عمومی الفبا شهر شیراز به عنوان نخستین سخنران این نشست مجازی با اشاره به مدرسه تابستانی خواندن گفت: من یکی از نمایندگان استان فارس بودم که در این مدرسه شرکت کردم. ارائه تجربیات کتابداران در حوزه کسب و کار، کتابدار کسب و کار، طراحی تجربه کاربردی و کسب و کارهای کوچک از سرفصل‌های این دوره بود.
وی گفت: برترین تجربه های کتابخانه های عمومی در حوزه کسب و کار در دو بخش ایرانی و خارجی در این مدرسه ارائه شد. برگزاری دوره طراحی لباس و الگوسازی در همدان، بلوچ دوزی در استان سیستان و بلوچستان و کسب و کار پرورش پرنده‌های زینتی و هنرهای تزیینی در خوزستان از جمله دستاوردهای موفق کتابخانه‌های داخلی بود که در این مدرسه مطرح شد.

تجربه های سه کتابدار فارس در حوزه حمایت کتابخانه ها از کسب و کارهای کوچک ارائه شد


وی در ادامه عنوان کرد: کتابدار کسب و کار، متخصص اطلاعات تخصصی است که خدمات تحقیقی، مرجع و آموزشی را به افراد و مشاغلی که به دنبال اطلاعات برای حمایت از تلاش‌های اقتصادی خود هستند، ارائه می‌کند؛ مدیریت منابع، تعامل با جامعه، دستیار پژوهشی، خدمات مرجع، سواد اطلاعاتی، آموزش، پشتیبانی و یکپارچه سازی فناوری از مسئولیت‌های اصلی یک کتابدار کسب و کار است.

خادمیان افزود: تسلط بر پایگاه‌های داده، تکنیک‌های جستجو، داشتن سواد مالی، دانش‌های تجاری و اصطلاحات تخصصی کسب و کار، سواد دیجیتال و مهارت فنی و خدمات مشتری و ... از جمله شایستگی‌ها و وظایف کتابدار کسب و کار است.

وی در پایان به توصیف کارگاه‌های عملی و تجربه‌های خود در چهارمین مدرسه تابستانی خواندن نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور پرداخت.

در ادامه ناهید صالحی، مسئول کتابخانه عمومی شهید محمد اسلامی شهر شیراز تجربه های موفق کتابخانه‌های کشور در حمایت از کسب و کارها را بیان کرد.

وی گفت: بسیاری از کتابداران به دلیل ظرفیت کتابخانه‌ها از جمله دسترسی به منابع پژوهشی و پایگاه‌های داده، فضای کار مشترک، دسترسی به افراد جامعه، برگزاری کارگاه‌های آموزشی و توسعه مهارت‌ها، قدرت شبکه سازی و ارتباطات اجتماعی به طور مستقیم یا غیرمستقیم مراحلی از روند حمایت از کسب و کارها را انجام می‌دهند؛ اما تجارب برنامه‌ریزی شده و نتیجه‌دار انگشت شمار بوده است. این در حالی است که کتابخانه‌ها می‌توانند با ارائه منابع و خدمات، بستر حمایتی برای توسعه کسب و کارهای تولیدی خدماتی واسطه‌گری و فناوری اطلاعات را فراهم کنند.
 

تجربه های سه کتابدار فارس در حوزه حمایت کتابخانه ها از کسب و کارهای کوچک ارائه شد

صالحی به سه تجربه موفق در کتابخانه‌های عمومی کشور اشاره کرد و گفت: «ایجاد و توسعه هنر قالی دستباف» در کتابخانه عمومی حسن آباد شهرستان اقلید فارس؛ « ایجاد تولید پوشاک، اتاق تکنوکسب و آموزش ساخت مجسمه از مواد زائد و دور ریختنی» در کتابخانه عمومی قدس روستای ویان استان همدان و «تجربه صادرات زعفران علوی با برند جهانی فرآوری زعفران و نوآوری در بسته‌بندی و ارائه این محصول» توسط کتابخانه روستای علوی شهرستان کاشان استان اصفهان از جمله سه تجربه موفق ورود کتابخانه‌ها به حوزه کسب و کارهای کوچک است.

فریناز تورانی، مسئول کتابخانه عمومی بانو صفیه خضری شهر اوز، سومین سخنران این نشست بود که در این آموزش مجازی به ارائه تجربه خود در کتابخانه بانوی صفیه خضری پرداخت.

تورانی به طرح پرورش مربیگری و تسهیلگر کودک و نوجوان اشاره و عنوان کرد: این کتابخانه با حمایت از افرادی که در حوزه مربیگری و تسهیلگری کودک و نوجوان فعالیت داشتند، راه را برای پرورش این گروه و ساماندهی فعالیت‌های حوزه کودک و نوجوان هموار کرد.

تجربه های سه کتابدار فارس در حوزه حمایت کتابخانه ها از کسب و کارهای کوچک ارائه شد

وی گفت: در مدت زمان دو سال کارگاه‌های مختلفی با حضور نویسندگان، مربیان کشوری، روانشناسان کودک و فعالان برجسته حوزه کودک و نوجوان از سوی کتابخانه برای مربیان شهرستان برگزار شد و در مرحله بعد فضای کسب و کار و تجهیزات در اختیار این مربیان قرار گرفت.

تورانی اضافه کرد: مربیانی که در این دوره حضور داشتند، ابتدا کار خود را در بخش کودک کتابخانه آغاز کردند و اکنون بسیاری از این مربیان در سطح شهرستان مشغول به فعالیت هستند.
این کتابدار عنوان کرد: برای انجام این طرح از ظرفیت خیرین و دیگر سازمان‌های شهرستان استفاده شده است.

گفتنی است، دومین نشست مجازی «حمایت کتابخانه‌ها از کسب و کارهای کوچک» در استان فارس روز دوشنبه نوزدهم آذر ماه برگزار خواهد شد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 8 =